16 Ekim 2011 Pazar

Emniyet, kadınları uyardı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, internet sitesinde kadınların gasp ve soygunlardan nasıl korunabileceklerine ilişkin uyarılara yer veriyor.

Uyarılardan bazıları şöyle:

* Kapıya gelen satıcı, dilenci, bohçacı, falcı vb. kişiler, her zaman mal satmak için gelmezler. Bunlara karşı her zaman dikkatli olun.

* Evinizin elektrik, su, telefon, doğalgaz gibi donanım ve şebekelerini kontrol için geldiklerini söyleyen tamirci, tesisatçı, belediye görevlisi kılığındaki kişilere dikkat edin. Resmi görevli olduklarını belirten kişilerden kimlik göstermelerini isteyin.

* Evden çıktığınız zaman bırakmak zorunda olduğunuz değerli eşyalarınızı alışılagelmiş yerlerin dışında ve en son düşünülen veya hiç düşünülmeyen yerlerde saklayın.

* Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken çantalarınızın kapaklarını iç yüze getirin veya çantanızı ön tarafta tutarak elinizle kontrol altına alın.

* Kalabalık alışveriş merkezlerinde veya marketlerde alışveriş yaparken cüzdanınızı çantanızdan çok sık olarak çıkarmamaya, elinizde tutmamaya, tezgah üstüne veya başka yerlere koymamaya dikkat edin.

* Issız mahallerden geçmemeye özen gösterin''dedi.

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

1 yorum: on "Emniyet, kadınları uyardı!"

cenkroys dedi ki...

ne yaparsa yapsın cantayla karıyıda kacırıyorlar hehehe

Yorum Gönder